Mijn favorieten

Taxaties

 


De waarde van een huis is niet in alle situaties hetzelfde, hoe vreemd dat ook lijkt. Een woning heeft als het ware verschillende 'waarden'. Zo is de herbouwwaarde voor een verzekeringsmaatschappij interessant, maar werkt een bank of andere geldverstrekker met de onderhandse vrije verkoopwaarde en de executiewaarde. Bij elke 'waarde' hoort een ander geldbedrag. Om een bepaalde waarde van een huis vast te stellen kan Via makelaardij een taxatie maken. De taxateur gaat voor u naar de woning, taxeert deze en brengt vervolgens een objectief en deskundig NVM-taxatierapport voor u uit, desgewenst gevalideerd.
 

Wanneer heb ik een taxatie nodig?

  • Bij de aankoop van een woning. Voordat u de onderhandelingen start, is het verstandig om een taxatierapport door ons op te laten stellen. Op basis van het taxatierapport bepaalt de financiële instelling de haalbaarheid van uw aanvraag.
  • U besluit uw huis te verkopen. In dit geval is het verstandig om een taxatie te laten uitvoeren.
  • U gaat scheiden. Indien in geval van een echtscheiding een van beide partners het huis willen verkopen, is veelal een taxatierapport nodig.
  • Als tegen taxatie i.v.m. de onroerend zaak belasting of de waterschapsheffing.
  • Vraag hier een NWWI taxatie aan.

  
 

 

Keurmerk NWWI biedt zekerheid over taxatiewaarde woning

Sinds juli 2009 bestaat in Nederland het NWWI, het keurmerk voor woning taxaties. Voor de consument is het belangrijk dat je kunt vertrouwen dat de taxatiewaarde van een woning juist is. Een woning taxatie is nodig bij aan- of verkoop van een woning, verbouwing of het oversluiten van een hypotheek.

Het NWWI is het keurmerk voor woning taxaties en bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur. Elke taxatie komt volgens duidelijke richtlijnen tot stand. De aangesloten taxateurs voldoen aan strenge voorwaarden. Via makelaardij is een van de deskundige en betrouwbare taxateurs in Vianen en omgeving die is aangesloten bij het NWWI.

Een NWWI taxateur kent de regio en levert een leesbaar, betrouwbaar taxatierapport. Daarnaast is de NWWI taxateur verplicht de taxatie goed te onderbouwen zodat duidelijk is hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Het NWWI heeft hiervoor een unieke werkwijze ontwikkeld: de taxateur toetst de waarde van de woning aan de hand van drie verschillende waardebronnen en geeft precies aan in welk opzicht de woning daarvan afwijkt. Dit wordt vermeld in een overzichtelijk en begrijpelijk rapport. Alle geldverstrekkers accepteren het NWWI taxatierapport.


 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring